Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Σάμο

Από Βικινέα

22 Ιουλίου 2013

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στην Σάμο, που μαίνεται από τις 15:00 στις 21 Ιουλίου.

Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή, στην περιοχή επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, καθώς και δύο αεροπλάνα από την Ελευσίνα, τα μόνα μέσα που υπήρχαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μιας και αυτή βρισκόταν σε δύσβατο σημείο στο Ακρωτήριο Πράσο, σε κοντινή απόσταση από την Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Μόλις νύχτωσε, οι προσπάθειες κατάσβεσης από αέρος σταμάτησαν και δράση ανέλαβαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να προσεγγίσουν την πυρκαγιά και να την περιορίσουν με την συνδρομή των ανδρών της ΕΚΑΜ αλλά και ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής, κ. Παπαγεωργίου. Ακόμη, στην περιοχή κατέφθασε και το παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με σκοπό τον εντοπισμό ή κάποιων ανθρώπων. Αφού, χθες το βράδυ, στην περιοχή βρέθηκαν δύο οικονομικοί μετανάστες οι οποίο προφανώς είχαν περάσει από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Ακόμη, για προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η μονή, στην εκκένωση της οποίας βοήθησε και ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο οποίος έφθασε στην περιοχή από νωρίς το χθεσινό απόγευμα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.