Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία

Από Βικινέα

26 Φεβρουαρίου 2013

Στην Ιταλία, ρευστό παραμένει το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς ούτε η Κεντροαριστερά, ούτε η Δεξιά αναμένεται να πάρει πλειοψηφία που θα της εξασφαλίζει σχηματισμό Κυβέρνησης.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν τον κεντροδεξιό συνασπισμό του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να κερδίζει πάνω από το 50% των εδρών της Γερουσίας, ενώ ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι ενδεχομένως να κερδίσει τον έλεγχο της Κάτω Βουλής της Ιταλίας.

Για τον σχηματισμό Κυβέρνησης χρειάζονται 160 έδρες στην Γερουσία και ενδεχομένως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην κερδίσει επαρκή υποστήριξη για να ξαναγίνει Πρωθυπουργός της Ιταλίας για 4η φορά.

Η επαπειλούμενη παράλυση στην τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης έχει επηρεάσει αρνητικά τις χρηματαγορές. Το ρευστό εκλογικό αποτέλεσμα ενδεχομένως να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες, γεγονός που θα καθυστερήσει την δρομολόγηση απολύτως απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να ξεπεράσει η Ιταλία την τρέχουσα οικονομική κρίση.Πηγές