Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραιτήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Από Βικινέα

13 Νοεμβρίου 2011

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε παλαιότερη φωτογραφία

Την νύχτα του Σαββάτου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από την θέση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας, θέση την οποία είχε αρχικά το 1994-1995, αργότερα από το 2001 μέχρι το 2006, με την τελική του θητεία να αρχίζει από το 2008.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε υποσχεθεί να παραιτηθεί από την θέση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας, μόνο αν η Ιταλική Βουλή ενέκρινε τα οικονομικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χθες, η Ιταλική Βουλή, κατά τη διάρκεια συνέλευσης, υπερψήφισε τον νόμο για τα οικονομικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 380 ψήφους υπέρ, 26 ψήφους κατά και 4 αποχές.

Αργότερα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατέθεσε την παραίτηση του, την οποία έκανε δεκτή ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος αναμένεται να προτείνει την υποψηφιότητα του Μάριο Μόντι για τη θέση του Πρωθυπουργού.

Στους δρόμους της Ιταλίας συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι κρατώντας ιταλικές σημαίες και χορεύοντας στις πλατείες, πανηγύρισαν έξαλλα την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.Πηγές