Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Πρόεδρος της Υεμένης απειλεί με εμφύλιο πόλεμο

Από Βικινέα

22 Μαρτίου 2011

Ο Πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ

Ο Πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, προειδοποίησε τους αξιωματικούς του στρατού ότι «σε περίπτωση που προσπαθήσουν να καταλάβουν την εξουσία με πραξικόπημα, στην Υεμένη θα ξεκινήσει εμφύλιος πόλεμος», προτρέποντάς τους να το σκεφθούν σοβαρά.

Την ίδια ώρα, ο Σαλέχ δήλωσε ότι αποφάσισε να μην δώσει την εξουσία στον στρατό, αλλά στον Πρωθυπουργό και στους υπουργούς της χώρας. Από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί ως το τέλος του χρόνου. Παρ' όλ' αυτά, η αντιπολίτευση, εκ μέρους του Μοχάμεντ αλ Σάμπρι, δήλωσε ότι «αρνείται αυτή την πρόταση, καθώς θεωρεί ότι οι προσεχείς ώρες θα έχουν αποφασιστική επιρροή στο μέλλον της χώρας».

Κάθε μέρα, ολοένα και περισσότεροι αξιωματούχοι του στρατού παίρνουν το μέρος των διαδηλωτών. Το μέρος των διαδηλωτών έλαβαν αξιωματούχοι, όπως ο Ανώτατος Στρατιωτικός και μέλος της στρατιωτικής ηγεσίας, Άλι Μόχσεν αλ-Άχμαρ. Χθες το βράδυ, στην πόλη της Μουκάλας ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών με δυνάμεις του τακτικού στρατού και της προεδρικής φρουράς, κατά τις οποίες 1 στρατιώτης του τακτικού στρατού και ένα μέλος της προεδρικής φρουράς σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 3 στρατιώτες τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού του τακτικού στρατού.Σχετικά νέα

Πηγές