Νέο ρεκόρ ανεργίας των νέων στην Ιταλία
Εμφάνιση
8 Ιανουαρίου 2013
Άλλες ειδήσεις από την Ιταλία
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Δημοψήφισμα Ιταλίας: Η απάντηση είναι «ΟΧΙ»
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Φραντσέσκο Τόττι
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Τουλάχιστον 73 νεκροί και 150 αγνοούμενοι από τα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Ιταλός δήμαρχος ζήτησε τον διαχωρισμό μεταναστών και ντόπιων στη χρήση λεωφορείων
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Η Ίντερ νίκησε την Πεσκάρα με σκορ 2-0
Θέση της Ιταλίας
Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας, η ανεργία των νεών τον μήνα Νοέμβριο έχει φθάσει σε νέο επίπεδο ρεκόρ, φθάνοντας το 37.1%.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφθηκε στην Ιταλία από το 1992. Σύμφωνα με τα στατιστικά, τον Νοέμβριο του 2011, η ανεργία των νέων στην Ιταλία βρισκόταν περίπου στο 32%. Παράλληλα, η συνολική ανεργία στην Ιταλία έφθασε τα 11.1%, δηλαδή αυξήθηκε κατά 1.8% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011.
«Η αυξανόμενη ανεργία δεν είναι αποτέλεσμα αποτυχίας της Κυβέρνησης του Μάριο Μόντι. Σήμερα πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος που έχουν μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Έλσα Φορνέρο.
Πηγές
- "Ιταλία: Νέο ρεκόρ στην ανεργία των νέων, στο 37,1%". Καθημερινή, 7 Ιανουαρίου 2013
- "Νέο ρεκόρ στην ανεργία των νέων στην Ιταλία". Αttiki Ρress, 8 Ιανουαρίου 2013