Η Ζυρίχη είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

16 Φεβρουαρίου 2012

Νέα έρευνα θέτει την Ζυρίχη στην κορυφή του καταλόγου με τις ακριβότερες πόλεις στο κόσμο, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησε το τμήμα ερευνών του περιοδικού «Economist».

Πριν ένα χρόνο η Ζυρίχη βρισκόταν στην 4η θέση της ίδιας λίστας, αλλά λόγω της αύξησης του κόστους ζωής και της ενίσχυσης του ελβετικού φράγκου, τον τελευταίο χρόνο, η μεγαλούπολη αυτή της Ελβετίας ξεπέρασε το Τόκιο και πέρασε στην κορυφή του καταλόγου με τις ακριβότερες πόλεις, για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Η έρευνα μελέτησε το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Χρησιμοποιώντας το κόστος ζωής στη Νέα Υόρκη σαν βαρόμετρο, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το κόστος ζωής είναι κατά 70% υψηλότερο στην Ζυρίχη και κατά 66% υψηλότερο στο Τόκιο, απ' ότι στη Νέα Υόρκη. Επίσης η αμερικανική μεγαλούπολη υποχώρησε κατά 11 θέσεις του πίνακα, καταλήγοντας στην 47η θέση μαζί με το Σικάγο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι άλλη μια πόλη της Ελβετίας, η Γενεύη, και η Οσάκα της Ιαπωνίας ισοψηφούν στην τρίτη θέση του πίνακα με τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται επίσης το Όσλο, το Παρίσι, το Σύδνεϊ, η Μελβούρνη, η Σιγκαπούρη και η Φρανκφούρτη. Τέλος οι φθηνότερες πόλεις στο κόσμο είναι το Καράτσι, το Μουμπάι, η Τεχεράνη, το Νέο Δελχί, η Τζέντα και η πόλη του Παναμά.Πηγές


Bookmark-new.svg