Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αστυνομικό φορτηγό στο Πακιστάν

Από Βικινέα

19 Οκτωβρίου 2017

Την χθεσινή Τετάρτη, τουλάχιστον εφτά άτομα σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν στην Κέτα, στην επαρχία Βελουχιστάν, όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό που μετέφερε αστυνομικούς. Ο Αμπντούρ Ραζάκ Τσέεμα, ένας αστυνομικός αρχηγός δήλωσε ότι 5 αξιωματούχοι της αστυνομίας σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίστηκαν κρίσιμα.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο αξιωματικός της αστυνομίας Μουχάμεντ Ακμπάρ είπε ότι το ατύχημα έλαβε χώρα στον δρόμο Σαργιάμπ. Ο Σαναουλάχ Ζεχρί, υπουργός της Επαρχίας Μπαλότσι, δήλωσε ότι "Ήταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας που εμφανιζόταν σε ένα αυτοκίνητο με 70-80 κιλά εκρηκτικών". Το Reuters ανέφερε ότι οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Ένας άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας σκοτώθηκε σε διαφορετικό μέρος της πόλης. Η οργάνωση Λασκάρ-ε Τζάνγκβι αλ-Άλμι ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό. Επίσης υποστήριξαν ότι εγκατέστησαν βόμβα στην άκρη του δρόμου. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν λόγω της έκρηξης.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πάνω από 12 άτομα σκοτώθηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας σε χώρο λατρείας των Σούφι στο Βελουχιστάν.