Ένας νεκρός στη Λευκάδα και προβλήματα στην Θεσσαλονίκη ύστερα από νεροποντή

Από Βικινέα
(Ανακατεύθυνση από Ένας νεκρός στη Λευκάδα και προβλήματα στην Θεσσαλονίκη ύστερα από νεροποντή.)

21 Σεπτεμβρίου 2011

Μπουρίνι που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης σοβαρές ζημιές σε σκάφη που βρίσκονταν στον Βλυχό Λευκάδας, ενώ βρέθηκε νεκρός από πνιγμό ένας Γάλλος.

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, ψαράδες και περίοικοι αντιλήφθηκαν μια γυναίκα μέσα σε μια βάρκα να έχει σηκώσει τα χέρια της και να καλεί σε βοήθεια. Αμέσως στο σημείο που βρισκόταν πήγαν ψαράδες και λιμενικοί οι οποίοι την είδαν να προσπαθεί να τραβήξει προς τη βάρκα το πτώμα του 60χρονου άντρα της, το οποίο βρισκόταν στη θάλασσα. Ο θάνατος του 60χρονου Γάλλου οφείλεται σε πνιγμό, που πιθανόν σχετίζεται με την κακοκαιρία στην περιοχή.

Παράλληλα στον όρμο αναποδογύρισε ένα καταμαράν στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από λιμενικούς με τη συνδρομή κατοίκων. Όπως κατέθεσαν στο σκάφος δεν επέβαινε άλλο άτομο ωστόσο ως αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες από δύτη. Ακόμη λόγω έντονης βροχόπτωσης στην Καλαμάτα η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Παράλληλα, προβλήματα σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές, από τη νεροποντή που ξέσπασε τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Στην περιοχή «Πυλαιώτικα» Χαριλάου Θεσσαλονίκης, ζευγάρι που επέβαινε σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, παγιδεύτηκε σε ρέμα, από τα ορμητικά νερά και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να απεγκλωβιστούν.

Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος της γέφυρας του Στρυμώνα, ενώ η κυκλόφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω Σερρών. Επίσης, η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στον κόμβο Ρεντίνας, καθώς επίσης και στο ύψος του ρέματος Μοδίου, επειδή τα νερά της βροχής, οι λάσπες και τα κλαδιά δέντρων κάλυψαν το οδόστρωμα.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την άντληση υδάτων από υπόγεια διαμερίσματα και ισόγεια καταστήματα, ενώ νωρίς το πρωί τα οχήματα κινούνταν με δυσκολία στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης, ενώ φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Εξάλλου, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ζημίες σε γεωργικές καλλιέργειες (κυρίως αμπέλια και οπωροφόρα) προκάλεσαν η έντονη βροχόπτωση, σε περιοχές των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, ενώ μετά τις 9 το πρωί τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα στο νομό Χαλκιδικής.Πηγές