Μετάβαση στο περιεχόμενο

83 άτομα σκοτώθηκαν ενώ άλλα 21 τραυματίστηκαν μετά από μεγάλη πυρκαγιά σε φυλακή της Χιλής

Από Βικινέα

9 Δεκεμβρίου 2010

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Χιλής, Ζέμ Μανάχιλ, δήλωσε πως μετά από μεγαλή πυρκαγιά στη φυλακή του Σαν Μίγκουελ, σκοτώθηκαν 83 άτομα σκοτώθηκαν ενώ άλλα 14 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός (1) πυροσβέστη και τριών (3) αξιωματικών. Ο Μανάλιχ δήλωσε ότι οι τραυματισμένοι κρατούμενοι "[...] με εγκαύματα στο κεφάλι, επί του παρόντος είναι διασωληνωμένοι με μηχανική αναπνοή σε διάφορα νοσοκομεία."

Ο Πέδρο Χερνάντεζ, εκπρόσωπος των αξιωματικών χωροφυλακής είπε ότι "προσπαθούν να μάθουν την ταυτότητα των 81 νεκρών". Ο Πρόεδρος Σεμπαστιάν Ρινέρα πήγε στον Κεντρικό Σταθμό του Σαντιάγκο, όπου ήρθαν και 5 κρατούμενοι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πινέρα ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας φυλακής για τους κρατούμενους. Επίσης δήλωσε πώς 83 κρατούμενοι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 21 τραυματίστηκαν, 7 από τους οποίους λόγω ασφυξίας.

Η πυρκαγιά αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία των φυλακών της χώρας, όπως δήλωσε και ο Ροδρίγκο Χινζπέτερ, Υπουργός Εσωτερικών.

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Unión Española και της Club de Fútbol Universidad de Chile ακυρώθηκε μετά την ανακοίνωση της πυρκαγιάς. Θα γινόταν εχθές, στις 8 Δεκεμβρίου 2010, στις 16:00 (τοπική ώρα) στο Στάδιο Σάντα Λάουρα.Πηγές