Μετάβαση στο περιεχόμενο

38 νεκροί μετά από επίθεση σε τράπεζα του Αφγανιστάν

Από Βικινέα

21 Φεβρουαρίου 2011

38 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή, μετά από επίθεση των Ταλιμπάν σε μια τράπεζα του Αφγανιστάν (στην πόλη Τζαλαλαμπάντ). Το περιστατικό, που ενορχηστρώθηκε από 5 βομβιστές αυτοκτονίας μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς και στρατιώτες, γρήγορα μετατράπηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των εισβολέων, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με πολυβόλα.

Μετά από αρκετές ώρες σύγκρουσης, 4 από τους 5 εισβολείς πυροδότησαν τις βόμβες τους ενώ ο 5ος συνελήφθη από την αστυνομία. Ένας Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών είπε στον τύπο ότι "Τριάντα οχτώ άνθρωποι μαρτύρησαν, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 21 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 17 κάτοικοι." Προσωπικό της αστυνομίας φαίνεται πως έπαιρνε τις επιταγές πληρωμής τους όταν οι εισβολείς μπήκαν στην τράπεζα και άρχισαν να πυροβολούν. 70 άλλοι ακόμα τραυματίστηκαν.

Αν και οι αρχές αρνήθηκαν να δώσουν λίστα των απωλεσθέντων, ισχυρίστηκαν ότι λόγω των άτακτων πυροβολισμών οι αστυνομικοί και τραπεζικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν. Οι επιθέσεις κατά της αστυνομίας έγιναν συνήθεια στην επαρχία Νανγκαρχάρ - καθώς πρόκειται για την 3η μεγάλη επίθεση αυτή την εβδομάδα.Πηγές