Μετάβαση στο περιεχόμενο

17 νεκροί μετά από έκρηξη βόμβας σε λουτρό στο Αφγανιστάν

Από Βικινέα

9 Ιανουαρίου 2011

Τελετουργικό λουτρό-προσευχή

Ένας Αφγανός καμικάζι σκότωσε 17 άτομα τη Παρασκευή στη νοτιανατολική πόλη της Σπιν Μπολντάκ, στο Αφγανιστάν. Η βόμβα πυροδοτήθηκε σε λουτρό το απόγευμα της Παρασκευής καθώς οι παρευρισκόμενοι έκαναν ένα τελετουργικό κάθαρσης-προσευχής. Επιπλέον 23 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση το μεσημέρι, στην οποία σκοτώθηκαν 16 κάτοικοι της πόλης και ένας αστυνομικός.

Οι Ταλιμπάν πήραν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση. Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Καρί Γιουσάφ Αχμάντι, δήλωσε ότι η επίθεση είχε ως στόλο τη δεύτερη-σε-ιεραρχία δύναμης περιπολίας στα σύνορα με το νότιο Αφγανιστάν. Ο ηγέτης της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, καταδίκασε την επίθεση, όπως έκαναν και οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η διοίκηση του Καρζάι προσπάθησε τόσο να καταπολεμήσει τους Ταλιμπάν όσο και να τους δελεάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι ο βομβαρδισμός είναι "ανάλγητη τρομοκρατική πράξη." Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να αποσύρει όλες τις αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν έως το 2014.Πηγές