Μετάβαση στο περιεχόμενο

153 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στη Νιγηρία

Από Βικινέα

5 Ιουνίου 2012

Ένα ΜακΝτόνελ Ντάκλας ΜD-83, σαν και αυτό του ατυχήματος

Συνετρίβη χθες επιβατικό αεροσκάφος σε διώροφο κτήριο στη Νιγηρία με αποτέλεσμα να πεθάνουν και οι 153 επιβάτες, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμη οι νεκροί στο έδαφος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας Χάρολντ Ντεμιρέν «Οι πιλότοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου γιατί οι δύο κινητήρες του αεροσκάφους είχαν λασκάρει», αλλά δε παρουσιάσε τα αίτια της βλάβης.

Το αεροσκάφος της Dana Air, ένα McDonnell Douglas MD-83 στο επενέβαιναν 153 άτομα, απογειώθηκε από την Αμπούτζα και κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο του Λάγος Murtala Muhammed όταν οι δύο κινητήρες παρουσιάσαν βλάβη. Το αεροσκάφος συνετρίβη χθες στις 18:00 ώρα Ελλάδος στη συνοικία Ίτζου-Ισάγκα, κοντά στο αεροδρόμιο του Λάγος, πάνω σε διώροφο κτίριο με αποτέλεσμα να πεθάνουν όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους και ένας άγνωστος αριθμός ατόμων στο έδαφος. Το αεροδρόμιο έκλεισε και οι πτήσεις αναβλήθηκαν. Χθες το βράδυ έσπευσαν συνεργεία ερευνών για να ανασύρουν τις σορούς.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν κύρηξε τη χώρα σε τριήμερο πένθος μετά την χθεσινή αεροπορική τραγωδία και διέταξε πλήρη έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. Επίσης είπε «Δεν θα επαναληφθεί ποτέ η μοιραία συντριβή της Κυριακής στο Λάγος» και υποσχέθηκε την αναβάθμιση της εναέριας ασφάλειας της Νιγηρίας.

Η Νιγηρία έχει θρηνήσει τέσσερα αεροπορικά ατυχήματα με περισσότερους από 100 νεκρούς τα τελευταία δέκα χρόνια.Πηγές