11.6% ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

1 Νοεμβρίου 2012

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε, την Τετάρτη, ότι το κατά μέσο όρο ποσοστό ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης έφτασε στο 11.6% τον Σεπτέμβριο, δηλαδή αυξήθηκε κατά 0.1% σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Πρόκειται για ποσοστό ρεκόρ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «146.000 εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους τον Σεπτέμβριο, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των ανέργων στην Ευρώπη σε 18 εκατομμύρια».

Οι χώρες της Ευρωζώνης δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους των τριών τελευταίων ετών, ενώ έχουν ήδη χορηγήσει πακέτα οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία. Αρκετές κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας για να μειώσουν τα χρέη τους, ωστόσο οι περικοπές δαπανών έχουν επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και έχουν οδηγήσει ορισμένες χώρες σε υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Περισσότεροι από το 25% των πολιτών σε Ελλάδα και Ισπανία είναι άνεργοι, ενώ οι δύο αυτές χώρες είναι αντιμέτωπες με τεράστια χρέη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζει η Αυστρία με 4.4%.Πηγές


Bookmark-new.svg