Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ισπανία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

21 Μαΐου 2011

Cquote1.svg Οι διαδηλώσεις αυτές δεν είναι μόνο για την ανεργία. Είναι εξίσου για την άδικη πολιτική κατάσταση που υπάρχει στην Ισπανία
Milena Almagro Garcia, Μαδρίτη
Cquote2.svg

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί εξακολουθούν να αψηφούν την κυβερνητική απαγόρευση και να συγκεντρώνονται στήνοντας σκηνές στην πλατεία καθόλη την διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα της χώρας, Μαδρίτη. Οι διαδηλωτές είναι εξαγριωμένοι με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και έχουν καταλάβει την περιοχή Πουέρτα ντελ Σολ της πόλης από την περασμένη εβδομάδα.

Η Επιτροπή Εκλογών της χώρας διέταξε όσους έχουν κατασκηνώσει έξω στην Μαδρίτη να φύγουν ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Αλλά καθώς η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα τα πλήθη άρχισαν να φωνάζουν και η αστυνομία δεν κινητοποιήθηκε.

Η διαδήλωση ξεκίνησε έξι μέρες πριν στην Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης ως μια αυθόρμητη καθιστική διαμαρτυρία από νεαρούς Ισπανούς που έχουν πληγεί από ένα υπερβολικό ποσοστό 45% ανεργίας ανάμεσα στις τάξεις τους. Το πλήθος που κατασκηνώνει έξω στην πλατεία όλη την νύχτα έχει μεγαλώσει και η διαμαρτυρία έχει επεκταθεί και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Πηγές

Bookmark-new.svg