Υπουργός της Χρονιάς έγινε ο Υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

24 Δεκεμβρίου 2011

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας, Γκέοργκε Ιαλομιτιάνου, βραβεύτηκε ως «Υπουργός της Χρονιάς», από το περιοδικό «The Banker».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας, «ο Γκέοργκε Ιαλομιτιάνου αναδείχθηκε Υπουργός της Χρονιάς επειδή κατάφερε να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα στην εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, στην διατήρηση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και στην φορολογική νομοθεσία», σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής.

Σύμφωνα με το περιοδικό "The Banker", «η Κυβέρνηση της Ρουμανίας ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Μάρτιο του 2011, χωρίς να εκταμιεύσει την τελική δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, η Κυβέρνηση της Ρουμανίας υπέγραψε νέα συμφωνία προληπτικού διακανονισμού ετοιμότητας ύψους 3.5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

Ο Γκεόργκε Ιαλομιτιάνου δήλωσε ότι «ο πιο σημαντικός στόχος που πετύχαμε ήταν η εκπλήρωση των δεσμεύσεων μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Παγκόσμια Τράπεζα, κάτι που έφερε αύξηση της εμπιστοσύνης των εγχώριων και διεθνών οικονομικών αγορών», καταλήγει η Καθημερινή.Πηγές

Bookmark-new.svg