Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το BBC περικόπτει το Electric Proms για οικονομικούς λόγους

Από Βικινέα

4 Φεβρουαρίου 2011

Αρχείο:Bbcr2electricpromslogo.jpg
Το σήμα του BBC Radio 2 Electric Proms

Το BBC ανακοίνωσε ότι πρόκειται να περικόψει το μουσικό φεστιβάλ Electric Proms για οικονομικούς λόγους. Το φεστιβάλ διεξήχθη για πρώτη φορά τον Οκτώβριο 2006. Το 2011, το φεστιβάλ δεν θα διοργανωθεί, με το φεστιβάλ της προηγούμενης χρονιάς να είναι το τελευταίο.

Ο Μπόμπ Σένναν, εκπρόσωπος του BBC Radio 2, είπε ότι είναι "απογοητευμένος" με την απόφαση του καναλιού για την ακύρωση του φεστιβάλ. Δήλωσε ότι "Στο προσωρινό κλίμα, έχουμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου πως καλύτερα θα παρέχουμε υψηλής ποιότητας ζωντανά μουσικά προγράμματα στη διάρκεια του χρόνου υπό το πρίσμα της αποτελεσματικότητας. Νιώθω ότι το Radio 2 μπορεί να πετύχει την ίδια επίδραση του Electric Proms με ένα εναλλακτικό, και με πιο οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Είμαι απογοητευμένος που το φεστιβάλ έληξε, αλλά περήφανος για τη δημιουργία νέων μουσικών στιγμών για τα προηγούμενα 5 έτη."

Κατά τα 5 έτη διοργάνωσης του φεστιβάλ συμμετείχαν αστέρια όπως ο Έλτον Τζόν, ο Νέιλ Ντιάμοντα και ο Σίρλεϊ Μπάσσεϊ.

Η απόφαση για την ακύρωση του φεστιβάλ ήρθε την ίδια στιγμή με την απόφαση για περικοπές ύψους 20%. Ο Γενικός Διευθυντής του καναλιού Μαρκ Τόμπσον ανακοίνωσε 650 απολύσεις μετά τη εγκατάλειψη 5 γλωσσών από την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC .Πηγές