Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το διαστημόπλοιο SpaceXDragon εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά

Από Βικινέα

10 Δεκεμβρίου 2010

Καλλιτεχνική απόδοση του Dragon spacecraft καθώς πλησιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η SpaceX, εταιρεία εξερεύνησης του διατήματος, με αντικείμενο διαστημικές πτήσεις, εκτόξευσε επιτυχώς το διαστημόπλοιο Dragon σε διαστημική τροχιά με έναν πύραυλο Falcon 9 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στην Φλόριντα την Τετάρτη. Την εκτόξευση ακολούθησε η επιτυχής προσθαλάσσωση του μη επανδρωμένου σκάφους στον Ειρηνικό Ωκεανό ώρες αργότερα.

Κατά την διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού, το σκάφος Dragon ολοκλήρωσε περίπου δύο τροχιές γύρω από τη γη και εκτέλεσε επιτυχώς τις εργασίες εξόδου από την τροχιά του, την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα, την εκδίπλωση του αλεξίπτωτου,και την τελική του καταβύθιση στον ειρηνικό Ωκεανό κοντά στις ακτές του Μεξικού.

Το διαστημόπλοιο Dragon είναι το πρώτο εμπορικό μέσο μεταφοράς που έχει πιστοποιηθεί για να μπαίνει σε τροχιά και να επιστρέφει στη Γη. Η επιτυχής πτήση του διαστημόπλοιου Dragon καθιστά την SpaceX ως την πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εκτόξευσε το δικό της σκάφος σε τροχιά και επάνοδο στη Γη.

Το διαστημόπλιο Dragon είναι μέρος μια σύμβασης μεταξύ της εταιρίας εμπορικών διαστημικών πτήσεων και της διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, της NASA, προκειμένου να παρέχει μεταφορά σε πληρώματα και προμήθειες από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.Πηγές