Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τουλάχιστον 443 άτομα σκοτώθηκαν μετά από πλημμύρες στη Βραζιλία

Από Βικινέα

16 Ιανουαρίου 2011

Πλημμύρες στη Τερεσόπολη

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 443 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από μαζικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία, μετά από κατακλυσμιαίες βροχές στη βραχώδη περιοχή Σερράνα. Το msnbc.com ανάφερε ότι ο αριθμός των νεκρών έφθασε περίπου στους 500. Η περιοχή, που βρίσκεται βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, δέχτηκε 10 ίντσες βροχής (ισοδύναμες ενός μηνός) σε 24 ώρες.

Η δημοσίευση της The Folha de Sao Paulo μετέδωσε ότι αυτή ήταν η χειρότερη φυσική καταστροφή στη Βραζιλία τα τελευταία σαράντα (40) χρόνια. Ένας κάτοικος της Βάνια Ράμος είπε, "δεν έχω καν λέξεις να περιγράψω αυτό που είδα." Σύμφωνα με τοπική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, πάνω από 13.500 άνθρωποι έμειναν άστεγοι μετά από τα πρόσφατα γεγονότα.

Τα συντρίμμια από τα κατεστρεμένα σπίτια γέμισαν τη περιοχή - αναμένονται περισσότερες βροχές και κατολισθήσεις. Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσσεφφ πέταξε πάνω από τη περιοχή με αεροπλάνο. Για τη περιοχή, το Υπουργείο Υγείας της χώρας έστειλε 700 κιλά φαρμάκων. Ο δήμαρχος της Τερεσόπολης Ζορζέ Μάριο είπε, "Είναι σαν να έπληξε σεισμός κάποιες περιοχές."

Λίγοι διασώστες ήταν ικανοί να βοηθήσουν τους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές, καθώς οι συγκοινωνίες στη περιοχή παραμένουν απροσπέλαστες. Γειτονικές περιοχές επηρέαστηκαν από σφοδρές βροχές και κατολισθήσεις - οι κατολισθήσεις σκοτώνουν εκατοντάδες Βραζιλιάνους κάθε χρόνο.Πηγές