Τοπικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο κατάσχουν παγωτά παρασκευασμένα από μητρικό γάλα για λόγους υγείας

Από Βικινέα

2 Μαρτίου 2011

Τοπικοί σύμβουλοι στη Βρετανία ανέφεραν ότι κατάσχεσαν παγωτά παρασκευασμένα από μητρικό γάλα που είχαν εμφανιστεί προς πώληση σε ένα κατάστημα με έδρα στο Λονδίνο. Οι αξιωματούχοι πρόβαλαν τις ανησυχίες τους σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια.

Ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Γουέστμινστερ εξήγησε ότι δύο καταγγελίες που έγιναν από μέλη του κοινού εξετάστηκαν από το συμβούλιο. Οι Icecreamists, εταιρεία εμπορίας που εμπλεκόταν με το γλύκισμα με την ονομασία 'Baby Gaga', συνεργάζεται πλήρως με τους αξιωματούχους που πραγματοποιούν ελέγχους που ακόμα εξελίσσονται. Σύμφωνα με τον Μπράϊαν Κόνελ, ένα μέλος του συμβουλίου, «το να πουλάς τρόφιμα από παρασκευασμένα σωματικά υγρά ενός άλλου ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε ιώσεις που θα μεταδοθούν περαιτέρω, και στην περίπτωσή μας, ενδεχομένως και ηπατίτιδα».

Ως τοπική αρχή θα στηρίξουμε μικρές επιχειρήσεις και θα επιβραβεύσουμε καινοτόμες ιδέες οποτεδήποτε είναι δυνατόν, αλλά πρώτα θα πρέπει να προστατέψουμε την υγεία των καταναλωτών
Μπράϊαν Κόνελ, συντηρητικός και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μια μερίδα του παγωτού αυτού τιμάται στις 14 £ ή 16,49 και σερβίρεται σε ποτήρι από μαρτίνι. Το προϊόν έγινε διαθέσιμο στην αγορά κατά τη διάρκεια την περασμένης εβδομάδας και γρήγορα αύξησε τη δημοτικότητά του. Σε λίγες μέρες η πρώτη παρτίδα ξεπούλησε.

Το μητρικό γάλα προερχόταν από δωρεά δεκαπέντε γυναικών που ανταποκρίθηκαν σε μια online διαφήμιση σε φόρουμ σχετικό με μητέρες. Σύμφωνα με την εταιρεία, όλο το γάλα έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά με τα «υψηλότερα και ασφαλέστερα» στάνταρντ πριν από την παστερίωση του και την προετοιμασία του για την κατανάλωσή του από ανθρώπους. Στη συνέχεια αναμιγνύεται με αρώματα λεμονιού και κομματάκια από σπόρους βανίλιας.

Ο Ματ Ο'Κόνορ, που ίδρυσε τους Icecreamists, δήλωσε ότι: «Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει σε μια επιχείρηση να πουλά παγωτό από μητρικό γάλα». Ισχυρίστηκε ότι «αν είναι καλό για τα παιδιά μας, τότε είναι καλό για όλους μας» και «μερικοί άνθρωποι ακούγοντάς το μπορεί να σιχαθούν - αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα προϊόν καθαρά οργανικό, με ελεύθερη διασπορά και συνολικά φυσικό.» Ο Μπράϊαν Κόνελ, μέλος του συντηρητικού κόμματος στην Βρετανία δήλωσε ότι: «Ως τοπική αρχή θα στηρίξουμε μικρές επιχειρήσεις και θα επιβραβεύσουμε καινοτόμες ιδέες οποτεδήποτε είναι δυνατόν, αλλά πρώτα θα πρέπει να προστατέψουμε την υγεία των καταναλωτών».Πηγές