Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τελετή οσιοποίησης του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' στο Βατικανό

Από Βικινέα

1 Μαΐου 2011

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β'

Σήμερα, στο Βατικανό έγινε η τελετή οσιοποίησης του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', ο οποίος πέθανε το 2005, από τον διάδοχό του, Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ'.

Η τελετή άρχισε στις 10 το πρωί (ώρα Ιταλίας - 11:00 ώρα Ελλάδος), ενώ το φέρετρο με το σώμα του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Στην πλατεία συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκατομμύρια άνθρωποι από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η Πολωνία (όπου γεννήθηκε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β').

Κύρια αιτία για την οσιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' αποτέλεσε η θεραπεία μιας Γαλλίδας μοναχής, της Μαρί Σιμόν, από την νόσο Πάρκινσον, από την οποία πέθανε και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β'. Σύμφωνα με αυτήν, «μετά από προσευχές, στις οποίες ανέφερα και το όνομα του Πάπα, άρχισα να αλλάζω προς το καλύτερο».

Επίσης, στην Ιταλία πωλούνται αρκετά σουβενίρ (βιβλία, μολύβια κ.α) με την απεικόνιση του Πάπα. Εντωμεταξύ, οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση πέντε εκατομμυρίων αναμνηστικών αντικειμένων "μαϊμού", συνολικής αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.Πηγές