Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεχιζόμενες πλημμύρες φέρνουν την Νότιο Ουαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Από Βικινέα

11 Δεκεμβρίου 2010

Αρχείο:Boggabilla location map in New South Wales.PNG
Χάρτης της Νέας Νότιας Ουαλίας

Στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, συνεχίζονται ασταμάτητα οι πλημμύρες μετά από πολλές βροχοπτώσεις. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι οι πλημμύρες προέρχονται απο τον ποταμό Ναμόι στα βόρεια και τον ποταμό Μουρουμπίτζι, στα δυτικά.

Η τοποθεσία Κουνκάμπλ που βρίσκεται στα κεντροδυτικά, αντιμετωπίζει κι αυτή πολλές πλημμύρες απο τον ποταμό Καστλρήθ. Στο Κούνκαμπλ έχουν παγιδευτεί 2.760 άνθρωποι ενώ και άλλα περιοχές της Νότιας Ουαλίας, όπως η Μάτζι, Κανοουγουίντα, Γιουγκόβρα, Ντάμπο, Γουέλινγκτον και Γιάνγκ βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει για αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών και μεταξύ αυτών ο αυτοκινητόδρομος Νιούγουελ που βρίσκεται κοντά στην γέφυρα Μίρολ, ο Καστλρίτζ που είναι ανάμεσα στο Βάλγκετ και στην Τζχιλγκάτρα, ο Όξλεϊ και ο αυτοκινητόδρομος στην κοιλάδα του Λαχλάν.

Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους σώους και αβλαβείς στο Γουέλινγκτον, στο Γουόρομπαγκλ, στο Κουταμούντρα, στο Κουνάμπλ, στο Χάρντεν και στο Γιάνγκ.

Η πρωθυπουργός της Νοτίου Ουαλίας Κριστίνα Κενίλι ανήγγειλε ότι η Κυβέρνηση της Πολιτείας θα εφαρμόσει άμεσα τις διατάξεις σχετικά με την προστασία της εργασιακής ασφάλειας όλων των εθελοντών που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας.Πηγές