Συνελήφθη ο Ράτκο Μλάντιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σέρβικου Υπουργείου Εσωτερικών

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

26 Μαΐου 2011

Ο Ράτκο Μλάντιτς το 1993.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σέρβικου Υπουργείου Εσωτερικών, ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου στρατηγός στον Πόλεμο της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς συνελήφθη από τις Σερβικές αρχές. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τάντιτς επιβεβαίωσε το γεγονός. Πραγματοποιούνται τεστ DNA για την επιβεβαίωσή του.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε: «Εκ μέρους της Δημοκρατίας της Σερβίας είμαι σε θέση να ανακοινώσω τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς. Η διαδικασία έκδοσης βρίσκεται σε εξέλιξη». Ο ραδιοφωνικός σταθμός B92 ανακοίνωσε πως χρησιμοποιούσε το όνομα Μίλοραντ Κόμαντιτς και βρίσκεται στα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας της Σερβίας, ενώ οικογενειακός φίλος του συλληφθέντα δήλωσε πως είναι πραγματικά ο Μλάντιτς. Η Σερβία είχε δηλώσει πως θα έκανε ό, τι ήταν δυνατό για να συλληφθεί ο Μλάντιτς, που ήταν βασική προϋπόθεση της χώρας για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε: «Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τον Μλάντιτς, αλλά περιμένουμε επιβεβαίωση».

Ο Ράτκο Μλάντιτς καταζητείται για εγκλήματα πολέμου κατά τον πόλεμο στη Βοσνία, ενώ θεωρείται ως επικεφαλής της διαδικασίας εκτέλεσης 7.500 Μουσουλμάνων στην πόλη Σρεμπρένιτσα.Πηγές

Bookmark-new.svg