Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στη Τυνησία κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης

Από Βικινέα

15 Ιανουαρίου 2011

Η αστυνομία και ο στρατός είναι εξουσιοδοτημένοι να πυροβολούν κάθε ύποπτο άνθρωπο που δεν υπακούει στις διαταγές ή που διέφυγε χωρίς πιθανότητα να σταματήσει
Τυνησιακές αρχές

Μετά από εβδομάδες χάους, ο Πρωθυπουργός της Τυνησίας, Μοχαμμέντ Γαννούτσι, ανακοίνωσε ότι παίρνει την εξουσία της χώρας. Η πρόσφατη βία προκάλεσε στη χώρα το κλείσιμο των αεροδρομίων, να οδηγήσει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να συμβουλέψει να μην επισκέπτονται αυτή τη χώρα, και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο στρατός είναι στο αεροδρόμιο. Θωρακισμένα οχήματα είναι γύρω από τον αερολιμένα," δήλωσε μια επίσημη πηγή. Έχουν αναφερθεί και προσπάθειες του Προέδρου να φύγει από τη χώρα. Ο Πρόεδρος Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί έχει επιτρέψει τη μετάβαση, σύμφωνα με τηλεοπτικές αναφορές.

Ο Χάμμα Χαμμάνι, ηγέτης της αντιπολίτευσης από το Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργατών της Τυνησίας, απελευθερώθηκε μετά από κράτηση τριών (3) ημερών από τις αρχές. Χθες, η τυνησιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορεύθηκαν, και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης, "η αστυνομία και ο στρατός έχουν την εντολή να πυροβολούν κάθε ύποπτο άνθρωπο που δεν υπακούει στις διαταγές ή που ξέφυγε χωρίς πιθανότητα να σταματήσει."

Επιπλέον, η 12ώρη απαγόρευση της κυκλοφορίας κηρύχθηκε στις 6:00 μ.μ (1700 GMT) τη Παρασκευή σε απάντηση των χιλιάδων που διαδήλωσαν στη πρωτεύουσα πριν οι αρχές χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα κατά του πλήθους.Πηγές

Wikipedia
Wikipedia
Η Βικιπαίδεια έχει περισσότερα για το θέμα αυτό: