Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην Αγγλία διεξήχθη ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντελτον

Από Βικινέα

29 Απριλίου 2011

Αρχείο:William and Kate thumbnail.jpg
Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ (αριστερά) και η σύζυγος του, Κέιτ Μίντελτον (δεξιά)

Σήμερα, στο Λονδίνο διεξήχθη ο γάμος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ της Ουαλίας, ο οποίος είναι διάδοχος του αγγλικού θρόνου, και της Κέιτ Μίντελτον. Ο γάμος διεξήχθη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου το 1997 έγινε και η κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, μητέρας του Πρίγκιπα Ουίλιαμ. Επιπλέον, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντελτον έλαβαν τον τίτλο Δούκας και Δούκισσα του Κέμπριτζ.

Προϊστορία

Το Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους, όπου η Κέιτ Μίντελτον και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ σπούδαζαν μαζί

Η Κέιτ Μίντελτον γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1982 στο Ρέντινγκ, ενώ ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ στις 21 Ιουνίου 1982. Και οι δύο τους σπούδασαν στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους, όπου, αρχικά, μελετούσαν μαζί την ιστορία των τεχνών, αλλά ο Ουίλιαμ άλλαξε τη γνώμη του και αποφάσισε να συνεχίσει με τη γεωγραφία.

Η Κέιτ Μίντελτον και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ χώρισαν τον Απρίλιο του 2007[1][2], αλλά τον Ιούνιο του 2007, η Κέιτ Μίντελτον και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ ξαναενώθηκαν ως ζευγάρι.

Γάμος

Η ημερομηνία του γάμου του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντελντον ανακοινώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2010. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ της Ουαλίας και η κυρία Κέιτ Μίντελτον θα παντρευτούν στις 29 Απριλίου 2011»[3]

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου εμφανίστηκαν μετά την τελετή, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιντ Μίντελτον

Στο Λονδίνο, αρκετοί άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους και κατασκήνωσαν στους δρόμους του, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελετή. Από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, πρώτα έφυγε το αυτοκίνητο των πριγκίπων Χάρρι και Ουίλιαμ, μετά το αυτοκίνητο του Πρίγκιπα Καρόλου (πατέρα του Ουίλιαμ) και της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλλας, αργότερα αυτό της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' και του συζύγου της, Πρίγκιπα Φιλίππου, και στο τέλος το αυτοκίνητο της Κέιτ Μίντελτον και του πατέρα της.

Στους δρόμους του Λονδίνου βρίσκονταν εκατομμύρια κόσμος, ενώ στον γάμο ήταν προσκεκλημένοι 1.200-1.900 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Σέρ Έλτον Τζών, του Ντέιβιντ και της Βικτώρια Μπέκαμ. Την τελετή, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολούθησαν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και ο Επίσκοπος του Λονδίνου κήρυξαν τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντελτον συζύγους. Μετά, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντελτον έφυγαν από την εκκλησία σε ανοιχτό αμάξι, και έφθασαν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, και στο κεντρικό μπαλκόνι, όπου ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ φίλησε δημοσίως τη νύφη δύο φορές.

Σκάνδαλα

Χιλιάδες (ή και εκατομμύρια) κόσμος στις πλατείες του Λονδίνου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τον γάμο

Το αυστραλιανό κανάλι ABC δέχθηκε καταγγελίες από τον Πρίγκιπα Κάρολο, «καθώς η αστεία μετάδοση του γάμου από το ABC2 ήταν ακραία. Αν η εκπομπή τους βγει στον αέρα, θα κοπεί η μετάδοση της και δεν θα δοθεί εικόνα». Το κανάλι δήλωσε ότι «τα μέλη μας συμμορφώθηκαν με την απόφαση, παρόλο αυτά παραμένουν απογοητευμένα».

Παραπομπές

Πηγές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι