Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Μπεσίκτας - Μπούρσασπορ

Από Βικινέα

5 Δεκεμβρίου 2010

Άποψη της πτέρυγας του γηπέδου της Μπεσίκτας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη Κωνσταντινούπολη, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας (Κωνσταντινούπολη) και της Μπούρσασπορ (Προύσα), ο οποίος διεξήχθη για τη 15η αγωνιστική του Τουρκικού Πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μαχαιρώθηκαν 3 οπαδοί, ενώ άλλοι 10 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με κάποιους, αιτία για τα επεισόδια αποτελούσε η κατάκτηση του τροπαίου του Πρωτάθληματος Τουρκίας 2009-10 από τη Μπούρσασπορ (αποτελεί τον 1ο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας), καθώς η Μπούρσασπορ στέρησε τον τίτλο από την Μπεσίκτας.

Τα επεισόδια έγιναν πρίν την έναρξη του αγώνα, καθώς πολλοί απο τους οπαδούς της Μπεσίκτας επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να "σπάσει" ο κλοιός της Αστυνομίας και μετέπειτα άρχισαν οι συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Τα επεισόδια έγιναν στο Στάδιο Ινονού (έδρα της Μπεσίκτας) ενω πολλοί αστυνομικοί χρησιμοποιήσαν καπνογόνα για να απομακρύνουν τους οπαδούς. Στην συνέχεια ακολούθησαν αρκετές συλλήψεις. Ο αγώνας, ο οποίος τελικά πραγματοποιήθηκε έληξε με σκορ 1-0, υπέρ της Μπεσίκτας.Πηγές