Σκάφος βυθίζεται στο Νιού Τζέρσεϊ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε

Από Βικινέα

28 Δεκεμβρίου 2010

Ένα ελικόπτερο διάδωσης MH-65, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήσε το Λιμενικό Σώμα των ΗΠΑ για να σώσουν τους άνδρες.

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα σκοτώθηκε και ένας (1) άλλος νοσηλεύτηκε, αφού βυθίστηκε το σκάφος τους στο Cape May, Νιού Τζέρσεϊ (ΗΠΑ).

Το Sea Wolf έστειλε σήμα κινδύνου μέσου δορυφορικών ραδιοφάρων έκτακτης ανάγκης περίπου στις 1:35 π.μ (τοπική ώρα) τη Πέμπτη, εφτά (7) μίλια από το Cape May. Ένα μέλος της Αστυνομίας του Νιού Τζέρσεϊ πληροφόρησε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο έστειλε ένα ελικόπτερο διάσωσης MH-65 για να σώσει τους δύο άνδρες.

Ο πιλότος κατάφερε να σώσει τον Στήβ Χόπκινς, από την Ουάσινγκτον, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και για τον Γρέγκορι Αρλόττα, από τη Φλόριντα. Ο 62χρονος εξαφανίστηκε από τα συντρίμμια σε κύματα ύψους 8 ποδιών.

Ο Αρλόττα είχε πρόσφατα αγοράσει το σκάφος στη Νέα Υόρκη - ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του πλοίου ήταν περίπου 70 ετών και αποφάσισε να πουλήσει το πλοία. Το Sea Wolf έκανε ταξίδια για περίπου δύο (2) δεκαετίες πριν το ναυάγιο, και είχε περιγραφεί ως ακατάλληλο για ταξίδι από έναν ντόπιο. Ένα 1963 Gilligan, που είχε σχεδιασθεί για αλιευτικό εντός δέκα (10) μίλιων από την ακτή.Πηγές