Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σημάδια αδυναμίας στην γερμανική και γαλλική οικονομία

Από Βικινέα

9 Αυγούστου 2012

Στην Ευρώπη, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες της ηπείρου παρουσιάζουν νέα σημάδια αδυναμίας.

Η Γερμανία ανακοίνωσε τη Τετάρτη ότι «μειώθηκαν τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές της», ενώ αναλυτές αναφέρουν ότι «η μείωση αυτή δείχνει πως η δημοσιονομική κρίση στις χώρες της Ευρωζώνης έχει αρχίσει να επηρεάζει και την γερμανική οικονομία, καθώς οι πιο αδύναμες οικονομίες έχουν αρχίσει να μειώνουν τις εισαγωγές γερμανικών προϊόντων».

Στη Γαλλία, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι πιστεύει πως η χώρα θα περιπέσει σε ύφεση την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Γαλλίας προέβλεψε συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0.1%, μετά από παρόμοιο ποσοστό συρρίκνωσης το περασμένο τρίμηνο του έτους. Η Υπουργός Εμπορίου της Γαλλίας, Νικόλ Μπρίκ, δήλωσε ότι «η οικονομική ύφεση αντικατοπτρίζει την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και αποτελεί ένδειξη του προβλήματος ανταγωνιστικότητας του επιχειρηματικού μας τομέα».

Επίσης νέα έκθεση της Τράπεζας της Αγγλίας υποβάθμισε τα προγνωστικά της για τη βρετανική οικονομία, η οποία ναι μεν είναι εκτός Ευρωζώνης, αλλά εξαρτάται σημαντικά από τους Ευρωπαίους εμπορικούς εταίρους της. Η Κεντρική Τράπεζας της Αγγλίας είχε προβλέψει ανάπτυξη 1% για τη βρετανική οικονομία, αλλά τώρα προβλέπει μηδενική ανάπτυξη.Πηγές