Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου προχώρησαν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ του νομού Λάρισας

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Wikinews
Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει έρευνα από πρώτο χέρι από μέλη των Βικινέων. Δείτε στη σελίδα συνεργασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.

28 Σεπτεμβρίου 2011


Σε συμβολική κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Δήμου Λαρισαίων προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του πρωτοβάθμιου σωματείου των υπαλλήλων ΟΤΑ του Ν. Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για τα απανωτά μέτρα περικοπών στους μισθούς τους, μείωσης των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ που λαμβάνουν οι αποχωρήσαντες συνάδελφοί τους καθώς και των επικείμενων μειώσεων στους μισθούς περί το 20% που ανακοινώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ελευθέριο Βενιζέλο.

Κατάληψη Δημαρχείου Λάρισας 28 Σεπτεμβρη 2011.jpg

Η κατάληψη ξεκίνησε γύρω στις 12 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και διήρκεσε περί τη μια ώρα, κλείνοντας και τις δύο εξωτερικές εισόδους της επί της οδού Ίωνος Δραγούμη και καλώντας όλους τους εργαζόμενους εντός του Δημαρχείου να κατέβουν στο δρόμο. Παράλληλα την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν εποχούμενη πορεία από τους ιδιοκτήτες των ταξί που περνούσαν κορνάροντας από το κέντρο της πόλης και κραδαίνοντας μαύρες σημαίες.

Λίγες ώρες νωρίτερα το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει τις τρεις ΔΟΥ της πόλης στην προσπάθεια να αποτρέψουν την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, ενώ διαδήλωσαν στη συνέχεια στο κέντρο της πόλης.

Πηγές

Bookmark-new.svg