Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε πλειστηριασμό αρχαία ελληνικά νομίσματα

Από Βικινέα

4 Ιανουαρίου 2012

Μια συλλογή με πάνω από 600 αρχαία ελληνικά νομίσματα αναμένεται να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια κατά την δημοπράτηση της, την Τετάρτη. Ο Βρετανός ειδικός νομισμάτων, Πώλ Χιλ, ανέφερε ότι «οι συλλέκτες θεωρούν πως τα αρχαία ελληνικά νομίσματα είναι από τα πιο όμορφα και καλλιτεχνικά αρτιότερα χρήματα που έχουν ποτέ παραχθεί».

Στα νομίσματα απεικονίζονται αρχαίες ελληνικές εικόνες όπως οι θεοί του Ολύμπου, ο Μινώταυρος και ο Μέγας Αλέξανδρος σε κάποια μάχη. Το σπανιότερο από τα νομίσματα της συλλογής, απεικονίζει ένα Σάτυρο και έναν γύπα και είναι 6.000 ετών ενώ η αξία του εκτιμάται στα 650 χιλιάδες δολάρια.

Τα ευρήματα της συλλογής έχουν συγκεντρωθεί από διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και περιοχές που άκμαζε το ελληνικό στοιχείο και σήμερα αποτελούν εδάφη άλλων χωρών όπως η Λιβύη και το Πακιστάν.

Ο Βρετανός ειδικός Πώλ Χιλ υποστηρίζει ότι «πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως η αγορά αρχαίων νομισμάτων, ως επένδυση, αποτελεί εναλλακτική επιλογή στις επισφαλείς τραπεζικές συναλλαγές και την ευμετάβλητη παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά».Πηγές