Σερβία: Η μαφία βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ίβιτσα Ντάσιτς

Οι Αρχές της Σερβίας ανακοίνωσαν πως η μαφία βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς, καθώς και άλλων Σέρβων πολιτικών που επέστρεφαν στο Βελιγράδι από το Δουβλίνο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, «το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, πέρασε από αρκετούς ελέγχους και επισκευές τον τελευταίο καιρό. Η μαφία σκόπευε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό, έτσι ώστε να θεωρηθεί πως αιτία του ατυχήματος ήταν η κακή κατάσταση του αεροσκάφους».

Ο Ίβιτσα Ντάσιτς βρισκόταν στο αεροσκάφος, το οποίο ήταν έτοιμο για απογείωση, όταν εισέβαλαν οι Δυνάμεις Ασφαλείας και απαίτησαν την ακύρωση της πτήσης. «Στην αρχή, ο Πρωθυπουργός φάνηκε δυσαρεστημένος από την παρέμβαση, καθώς δεν ήθελε να ανατραπεί το πρόγραμμά του, μέχρι που ενημερώθηκε για την απόπειρα δολοφονίας».

Όταν επέστρεψε στο Βελιγράδι, ο Πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε πως «αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια θητείας που εγκληματίες αποπειράθηκαν να με δολοφονήσουν. Θέλω να βεβαιώσω τον λαό της Σερβίας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει ομαλά την εργασία της».Πηγές

Bookmark-new.svg