Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

12 Απριλίου 2012

Σεισμός μεγέθους 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά της επαρχίας Μπάντα Ατσέχ της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, οι πιθανότητες να υπάρξει τσουνάμι αντίστοιχο με αυτό που δημιουργήθηκε το 2004 είναι μειωμένες, δεδομένου ότι ο σεισμός ήταν οριζόντιος και όχι κάθετος, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τσουνάμι σε περιοχές της βόρειας Σουμάτρας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περίπου 23 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινδονήσιου Προέδρου, Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές πληροφορίες σχετικά με θύματα ή ζημιές, προτού ολοκληρώσει τον λόγο του, όμως, πραγματοποιήθηκε μετασεισμός μεγέθους 8,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και λίγο αργότερα άλλος ένας μετασεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ως αποτέλεσμα των σεισμών, εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του νησιού Πουκέτ, καθώς και τα νησιά Άνταμαν και Νικομπάρ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, το Μπανγκλαντές και κάποιες περιοχές της Ινδίας, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Αυστραλία, οι Σεϋχέλλες, η Σομαλία, το Ομάν και η Νότια Αφρική.

Πηγές

Bookmark-new.svg