Προσαγωγές για την επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

30 Απριλίου 2011

Αρχείο:May 2010 Greek protests.jpg
Στιγμιότυπο από τα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας στις 5 Μαΐου 2010.

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τριών ατόμων που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου, που κόστισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας στις 5 Μαΐου 2010. Πραγματοποιούνται έρευνες από τους αστυνομικούς στα σπίτια των προσαχθέντων στην Κυψέλη και στα Εξάρχεια. Οι ύποπτοι είναι ηλικίας 21 με 36 ετών και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το τέταρτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Ο 36χρονος ύποπτος, μάλιστα, κατηγορείται και για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», που βρίσκεται απέναντι από την τράπεζα. Τα στοιχεία σχετικά με τους υπόπτους βασίζονται σε εικόνες που τράβηξαν οι κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έστειλαν δικογραφία στον Εισαγγελέα όπου αναφέρονται «στοιχεία από την έρευνα, καθώς και στοιχεία που ενοχοποιούν τα εν λόγω άτομα». Ο Εισαγγελέας επέστρεψε, ωστόσο, «τη δικογραφία, έτσι ώστε να δώσει παράταση στην προανάκριση. Δεν έχει εκδοθεί, ακόμα, ένταλμα σύλληψης για τους τρεις υπόπτους».

Η επιχείρηση συνεχίζεται ως αυτή την ώρα, αποφεύγεται, όμως, από τους αστυνομικούς να πουν κάτι πριν καταλήξουν σε τελικό συμπέρασμα.Πηγές

Bookmark-new.svg