Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πειρατές σκότωσαν 4 όμηρους Αμερικανούς

Από Βικινέα

25 Φεβρουαρίου 2011

Σύμφωνα με το CBS 3, οι 4 Αμερικανοί που έγιναν όμηροι μετά από επίθεση πειρατών στο Ομάν (Ινδικός Ωκεανός) σκοτώθηκαν. Οι πειρατές επιτέθηκαν στο γιότ τους, ονόματι The Quest, στις 18 Φεβρουαρίου.

Τα πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ που ακολούθησαν αυτό το γιότ, το οποίο ταξίδευε έξω από τις ακτές της Σομαλίας, άκουσαν πυροβολισμούς και προσπάθησαν να επιχειρήσουν διάσωση. Το ναυτικό προσωπικό διαπραγματευόταν με τους πειρατές όταν διεξήχθη το περιστατικό. Αφού επιβιβάστηκαν στο σκάφος, οι στρατιώτες σκότωσαν 2 πειρατές και τραυμάτισαν τουλάχιστον 13 άλλους. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ανακάλυψαν ότι οι πειρατές πυροβόλησαν και σκότωσαν όλους, ήτοι και τους 4 ομήρους.

"Οι δυνάμεις μας ανακάλυψαν ότι και οι 4 όμηροι έχουν πυροβοληθεί από τους πειρατές. Παρά τις προσπάθειες για παροχή σωτήριας περίθαλψης, όλοι τους σκοτώθηκαν, λόγω των τραυματισμών τους," αναφέρει μια ανακοίνωση από τη Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Οι όμηροι έχουν αναγνωριστεί ως Σκόττ και Τζέν Άνταμ, οι σύζυγοι που αγόρασαν το γιότ, από το Μαρίνα Ντέλ Ρέϊ στην Καλιφόρνια. Οι 2 φίλοι τους ήταν ο Φύλλις Μάκαϊ και ο Μπόμ Ρίγγκλ από το Σεάττλ, Ουάσινγκτον. Δύο άλλα πτώματα βρέθηκαν στο γιότ, θεωρείται ότι είναι πειρατές. Το πάρτι έλαβε χώρα σε έναν αγώνα με άλλα σκάφη, ο οποίος άρχισε στη Ταϊλάνδη, όταν αποφάσισαν να φύγουν και να σταματήσουν στο Μουμπάι, Ινδία. Οι αναφορές λένε ότι ξόδεψαν λίγο χρόνο διανέμοντας Βίβλους σε όλο τον κόσμο. Άλλαξαν προορισμό και δέχθηκαν επίθεση από τους πειρατές έξω από τις ακτές του Ομάν.Πηγές