Παπανδρέου:Σεναριολογία τα περί της εξόδου από το ευρώ

Από Βικινέα

8 Μαΐου 2011

Για προβοκάτσια σε βάρος της χώρας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, από το βήμα του 4ου συνεδρίου για μικρούς Δήμους στο Μεγανήσι, όταν σχολίασε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Και πρόσθεσε ότι «κανένα τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, κανένα τέτοιο σενάριο δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο» (Ναυτεμπορική).

Την ίδια ώρα έστειλε μήνυμα σε όσους διακινουν αυτά τα σενάρια, να αφήσουν τη χώρα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της και να βγει από την κρίση. Επίσης χαρακτήρισε τη σημερινή κρίση μια μεγάλη ευκαιρία να αποτιμηθούν σε βάθος τα προβλήματά μας και επιτέλους να λυθούν. «Αποτελεί μια ευκαιρία να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία, να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα», είπε μεταξύ άλλων.

Από την άλλη, σε σημερινό δημοσίευμα της Online έκδοσης του Κέρδους, και σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα αυτό που συζητήθηκε ήταν «Η επιμήκυνση μέρους του συνολικού χρέους της Ελλάδας, ειδικά των δανείων που λήγουν το 2012. Πρόκειται για δάνεια ύψους 65 δισ. ευρώ τα οποία είναι αδύνατο να αποπληρώσουμε».


Πηγές