Παγκόσμια ρεκόρ στην κολύμβηση στο Λονδίνο

Από Βικινέα

30 Ιουλίου 2012

Αμερικανοί και Νοτιοαφρικανοί κολυμβητές κατέγραψαν παγκόσμια ρεκόρ τη Κυριακή, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, αλλά η Κίνα είναι η χώρα που προηγείται στον συνολικό αριθμό μεταλλίων μετά την δεύτερη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αμερικανίδα κολυμβήτρια, Ντέινα Βόλμερ, κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον αγώνα 100 μέτρων πεταλούδας, καταρρίπτοντας παράλληλα το παγκόσμιο ρεκόρ τη Κυριακή στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Λονδίνο. Η Βόλμερ που είχε ήδη το παγκόσμιο ρεκόρ, κάλυψε την απόσταση των 100 μέτρων σε 55.98 δευτερόλεπτα. Δεύτερη ήρθε η Κινέζα Λού Γίνγκ, και τρίτη η Αυστραλή Αλίσια Κούτς.

Παράλληλα, ο Νοτιοαφρικανός Κάμερον Βαν Ντερμπούργκ κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα ανδρών με 58.46 δεύτερα. Στα 4Χ100 μέτρα ελεύθερο, η Γαλλία πήρε το αίμα της πίσω από την αμερικανική ομάδα που την είχε κερδίσει πριν 4 χρόνια. Στο Λονδίνο, οι Γάλλοι κέρδισαν χρυσό μετάλλιο, με τους Αμερικανούς να κερδίσουν αργυρό και τους Ρώσους χάλκινο. Με το αργυρό αυτό μετάλλιο ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φέλπς, έχει κερδίσει συνολικά 17 μετάλλια, δηλαδή ένα λιγότερο απ' το παγκόσμιο ρεκόρ μεταλλίων.

Επίσης, η Βόρεια Κορέα κέρδισε τα πρώτα δύο χρυσά της μετάλλια με την Κούμ Αΐ στο τζούντο και τον Ομ Γιούν Τσόλ στην άρση βαρών. Τέλος, η Βρετανία κέρδισε την Κυριακή το πρώτο της μετάλλιο, αργυρό στην ποδηλασία γυναικών.

Μετά από δύο μέρες αγώνων, η Κίνα προηγείται στον συνολικό αριθμός μεταλλίων με 12 και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 11 και η Ιταλία με 7. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα με 5 μετάλλια η κάθε μια.Πηγές