Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο πρώην Γερουσιαστής Τομ ΝτεΛάι καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης

Από Βικινέα

12 Ιανουαρίου 2011

Ο Τομ ΝτεΛάι

Ένας δικαστής στο Τέξας καταδίκασε σε τρία (3) χρόνια φυλάκισης σήμερα τον Τομ ΝτεΛάι, πρώην Ηγέτη της Πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αυτή η απόφαση αποτελεί συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης του Νοεμβρίου για το θέμα του ξεπλύματος χρημάτων και των κατηγοριών περί συνωμοσίας που έγιναν το 2002. Ο ΝτεΛάι, δεξιός Ρεπουμπλικάνος, θεωρείτα ως ένας από τους πιο σημαίνοντες γερουσιαστές στην ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Η ποινή που επιβλήθηκε αρχικά από τον Δικαστή Πατ Πρίεστ ήταν οχτώ (8) χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, αφαιρέθηκαν πέντε (5) χρόνια φυλάκισης και η σύμφωνα με τη νέα ποινή ο ΝτεΛάι θα περάσει τρία έτη στη φυλακή και δέκα (10) χρόνια κοινοτικής εργασίας. Η εγγύηση του ΝτεΛάι έχει οριστεί στα 10.000 δολλάρια καθώς η έφεσή του εκρεμμεί.

Τον Νοέμβριο, ο ΝτεΛάι καταδικάστηκε για παροχέτευση εκατοντάδων χιλιάδων δολλαρίων σε άλλους πολιτικούς του Τέξας. Αν και ο ΝτεΛάι κρίθηκε ένοχος, αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του. "Δικαστή, δεν μπορώ να μετανοήσω για κάτι που νομίζω πως δεν έκανα," είπε. Ο δικηγόρος κατηγορίας, Στήβ Μπράντ είπε ότι η απουσίας αισθημάτων μεταμέλειας πρέπει να αποτελεί λόγο για περισσότερη διάκρεια φυλάκισης: "Αυτός δεν επέδειξε μεταμέλεια, δεν έχει τύψεις για τίποτα...Είναι χρήσιμο να πάει στη φυλακή, σεβαστό δικαστήριο, και χρειάζεται να πάει σήμερα."Πηγές