Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Φερνάντο Τόρρες έγινε παίχτης της Τσέλσι

Από Βικινέα

3 Φεβρουαρίου 2011

Φερνάντο Τόρρες

Η χειμερινή μεταγραφική σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έκλεισε τη νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου. Οι ομάδες της αγγλική Πρέμιερ Λιγκ ξόδεψαν σε αυτή τη σεζόν 320 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της σεζόν, η Τσέλσι αγόρασε τον Ισπανό επιθετικό Φερνάντο Τόρρες, ο οποίος συμμετείχε σε 142 αγώνες για τη Λίβερπουλ πετυχαίνοντας 81 τέρματα. Η συμφωνία που υπογράφτηκε θα ισχύει για 5,5 έτη, ενώ το κόστος της μεταγραφής είναι 80,5 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με φήμες, ο Τόρρες κουράστηκε από «την μαύρη τύχη» στη Λίβερπουλ, η οποία δεν μπορεί να καταταχθεί στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Επίσης η άμυνα της Τσέλσι δυναμώνει περισσότερο, με την απόκτηση του Νταβίντ Λούις, ο οποίος αποκτήθηκε από τη πορτογαλική Μπενφίκα. Το κόστος της μεταγραφής άγγιξε τα 34,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι την ίδια μέρα η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι υπέστη ζημιές 114 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι, παρά τους πλούσιους ιδιοκτήτες και τα κερδοφόρα τηλεοπτικά συμβόλαια, οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν πρέπει να κλείνουν τα μάτια στην οικονομική πραγματικότητα.Πηγές