Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Τζίμμι Τζόνσον ανακηρύχθηκε Οδηγός της Χρονιάς 2010

Από Βικινέα

17 Δεκεμβρίου 2010

Ο Τζόνσον κέρδισε τον τίτλο 4 φορές

Την Τετάρτη, ο οδηγός της NASCAR Τζίμμι Τζόνσον ανακηρύχθηκε Οδηγός της Χρονιάς 2010. Όποιος αγωνίζεται με όχημα τεσσάρων (4) τροχών στις ΗΠΑ μπορεί να λάβει το βραβείο. Με αυτό τον τρόπο, ο Τζόνσον ισοφάρισε τον συμπαίκτη του στην ομάδα Hendrick Motorsports, Τζέφ Γκόρντον, ο οποίος έχει και αυτός τέσσερις τίτλους, τους περισσότερους στη 44χρονη ιστορία του βραβείου.

Ο Τζόνσον έλαβε το βραβείο με δέκα (10) βαθμούς, τρείς (3) περισσότερους από τον οδηγό της NHRA Τζόν Φόρς. Ο, επίσης οδηγός της NASCAR, Κάιλ Μπούσχ έλαβε μόνο ένα (1) πόντο. Ο Τζόνσον, ο οποίος έλαβε τo βραβείο το 2006, το 2007 και το 2009 δήλωσε, "Είναι τιμή να λάβω το βραβείο ξανά. Με τόσο σκληρό ανταγωνισμό, καθώς και τον πίνακα ψηφοφορίας, είναι μεγάλη, τεράστια τιμή." Ο Τζόνσον έμαθε ότι ήταν ο νικητής των NASCAR Awards Banquet, τα οποία διεξήχθησαν στο Λας Βέγκας.

Ο Μπάρρυ Σχμόγιερ, πρόεδρος του βραβείου, δήλωσε, "Η προ-ψηφοφοριακή τηλεδιάσκεψη, η οποία έγινε αυτό τον χρόνο, ήταν από τις πιο κακεντρεχείς συζητήσεις που μπορώ να θυμηθώ. Όπως πολλοί άνθρωποι δήλωσαν, θα διαρκέσει πολύ καιρό και κανένας δεν θα θέσει τον πήχη τόσο ψηλά όσο ο Τζίμμι Τζόνσον." Ο τόπος απονομής του βραβείου θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.Πηγές[επεξεργασία]