Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Στηβ Μπόουβεν αντικατέστησε τον Τιμ Κόπρα σε αποστολή της NASA

Από Βικινέα

22 Ιανουαρίου 2011

Ο αστροναύτης Στηβ Μπόουβεν (φωτογραφία) αντικατέστησε τον Τιμ Κόπρα στην αποστολή STS-133 μετά από ατύχημα του Κόπρα τη προηγούμενη εβδομάδα.
Εικόνα: NASA.

Ο αστροναύτης της NASA Τιμ Κόπρα, ένας μέλος του πληρώματος STS-133 (Διαστημικό Λεωφορείο), ο οποίος τραυματίστηκε σε ατύχημα με ποδήλατο, αντικαταστήθηκε από τον αστροναύτη Στηβ Μπόουβεν.

Τα καθήκοντα του Κόπρα σε ότι αφορά το εξωτερικό σκάφος θα μεταφερθούν στον Μπόουβεν, βετεράνο δύο προηγούμενων αποστολών, με τα STS-126 και STS-132. Η Πέγκυ Βίτσον, αρχηγός του Γραφείου Αστροναυτών της NASA, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στον Μπόουβεν λέγοντας, "[Ο Στηβ] είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν πέντε (5) διαστημικούς περίπατους. Η εκτεταμένη εμπειρία, σε συνδυασμό με ορισμένες προσαρμογές στη κατανομή των καθηκόντων μεταξύ των πληρωμάτων θα επιτρέψει την υλοποίηση όλων των στόχων της αποστολής όπως είχαν σχεδιαστεί."

Ο Μπόουβεν θα αρχίσει τις προπονήσεις μαζί με τους Στήβεν Λίντσεϊ, Έρικ Μπόε, Άλβιν Ντρίου, Μάικλ Μπαρράττ και Νικόλ Στόττ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι ο Κόπρα αναμένεται να φτάσει σε πλήρη επαναφορά από τον τραυματισμό του, η Βίτσον σχολίασε ότι "Δεν θα είναι ικανός να υποστηρίξει το παράθυρο εκτόξευσης τον επόμενο μήνα." Σημείωσε ωστόσο, ότι ο Κόπρα μπορεί να ξαναγίνει μέλος του πληρώματος. Επί του παρόντος, η αποστολή έχει προγραμματιστεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Διαστημικό Κέντρο.

Αυτή η αλλαγή του πληρώματος είναι μέρος των θεμάτων της αποστολής του STS-133, την τελική πτήση του Διαστημικού Λεωφορείου Discovery, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών προβλημάτων στην εξωτερική δεξαμενή καυσίμων.Πηγές