Ο Ομπάμα υπέγραψε νομοσχέδιο για υγειονομική περίθαλψη για τους εργαζομένους εκτάκτων αναγκών που δούλευαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001

Από Βικινέα

6 Ιανουαρίου 2011

Πολλοί εργαζόμενοι εκτάτκης ανάγκης υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα μετά τη δουλειά τους στις 11 Σεπτεμβρίου

Στις 2 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε πενταετή ιατρική περίθαλψη για τους εργαζομένους εκτάκτων αναγκών που υπέστησαν βλάβες στην υγεία τους ενώ εργάζονταν στο χώρο του Παγκοσμίου Εμπορικού Κέντρου, στη Νέα Υόρκη, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Το νομοσχέδιο - James Zadroga 9/11 Health and Compensation Act, το οποίο έλαβε το όνομα ενός αστυνομικού, ο οποίος πέθανε από ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, την οποία υπέστη κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - θα χορηγήσει 4.2 δισεκατομμύρια δολλάρια τα επόμενα πέντε (5) χρόνια. Αυτά τα χρήματα θα αυξηθούν με την αύξηση της εισφοράς για ξένες εταιρίες που θα συνάψουν συμβάσεις προμηθείων με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει νέα χρηματοδότηση για το Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα για τα θύματα των επιθέσεων.

Το νέο νομοσχέδιο θα στηρίξει πυροσβέστες, αστυνομικούς και άλλους εργαζομένους εκτάκτων αναγκών που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Ο Πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε το νομοσχέδιο στη Καϊλούα (Χαβάη), όπου βρίσκεται για διακοπές. Σε ανακοίνωση του, ο Ομπάμα είπε: "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ του κουράγιο των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των πρώτων διασωστών που ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν άλλους. Πιστεύω είναι ένα σημαντικό βήμα για αυτούς που συνεχίζουν να φέρουν τα σημάδια μετά από αυτή την επίθεση."

Ο νόμος ήταν ο μόνος που πέρασε από το Κονγκρέσσο κατά τη διάρκεια της περιόδου συνόδων τον Δεκέμβριο, με κάποια αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων. Οι Γερουσιαστές της Νέας Υόρκης και τα μέλη του Κονγκρέσσου επαίνεσαν αυτή τη κίνηση.

"Οι ήρωες που έσπευσαν στο Σημείο Μηδέν στις ώρες και μέρες μετά τις επιθέσεις δεν θα ξεχαστούν. Αυτοί οι πρώτοι διασώστες ήταν σαν βετεράνοι, και αυτός ο νόμος κρατά μια μακροχρόνια παράδοση της συμπαράστασης στους βετεράνους μας όταν αυτοί ζημιώνονται ανταποκρινόμενοι στην κλήση." είπε ο Τσαρλς Σούμερ, Γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη. Επίσης υποσχέθηκε να "ξεκινήσει τη δουλειά αμέσως για να βεβαιωθεί ότι αυτός ο νόμος θα ανανεωθεί για άλλα πέντε χρόνια".

Ο Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Πέτερ Τ. Κίνγκ είπε ότι "αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη", και ότι η υπογραφή του νόμου είναι "Μια μεγάλη μέρα για την Αμερική."

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Καρολίν Β. Μαλονέυ είπε ότι "Ο Νόμος Ζαντρόγκα (Zadroga) θα σώζει ζωές και θα πληρεί την ηθική υποχρέωση μας να φροντίζουμε αυτούς που υπερασπίζονται την Αμερική εν καιρό πολέμου."Πηγές
Εξωτερικοί σύνδεσμοι