Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Νέλσον Μαντέλα πάσχει από κατάρρευση πνεύμονα

Από Βικινέα

29 Ιανουαρίου 2011

Ο Νέλσον Μαντέλα το 2008
Εικόνα: South Africa The Good News.

Ο Νέλσον Μαντέλα, ο νυν Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, προς το παρόν αναρρώνει από κατάρρευση πνεύμονα στο Γιοχάννεσμπουργκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ο 92χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο τη Τετάρτη για 'καθημερινές δοκιμές', έχοντας μεταφερθεί αεροπορικώς από το Καπ Τάουν, όπου αυτός και η σύζυγος του ξεκουράζονταν, σε νοσοκομείο κοντά στο Γιοχάννεσμπουργκ. Πιθανώς να ανακάμψει πλήρως.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζακόμπ Ζουμά δήλωσε ότι "ο Πρόεδρος Μαντέλα είναι άνετος και έχει τη κατάλληλη φροντίδα από μια καλή ομάδα ιατρών", πηγαίνοντας να πεί ότι "[αυτός] παροτρύνει τα ΜΜΕ να του παρέχουν την αξιοπρέπεια και να σέβονται που δικαιούται ως ιδρυτής δημοκρατικής χώρας, ως εθνικός ήρωας και επίσης ως πολίτης της χώρας" της Νοτίου Αφρικής.

Ο Ρόμπερτ Γκίμπς, Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι "ο [ΗΠΑ] Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία, οι σκέψεις τους είναι μαζί με τον Νελσόν Μαντέλα".

Ο Μαντέλα πέρασε 27 χρόνια σε μια φυλακή της Νοτίου Αφρικής ως ηγέτης του κινήματος κατά του απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής, πριν αφεθεί ελεύθερος το 1990 και έγινε ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής.Πηγές