Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2010 από το περιοδικό Τάιμ

Από Βικινέα

16 Δεκεμβρίου 2010

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Το λογότυπο του περιοδικού Τάιμ

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2010 από το περιοδικό Τάιμ. Είναι ο δεύτερος πιο νέος άνθρωπος μέχρι σήμερα, στον οποίο απονέμεται ο εν λόγω τίτλος. Το Τάιμ στην ανακοίνωσή του έγραψε, "Ο Ζάκερμπεργκ ένωσε το 1/12 της ανθρωπότητας σε ένα δίκτυο, δημιουργώντας έτσι μια κοινωνική οντότητα διπλάσια από τις ΗΠΑ" και ότι, "Ξεκίνησε σαν μια πλάκα, μια παρεκτροπή, αλλά μετατράπηκε σε κάτι πραγματικό, το οποίο άλλαξε την ανθρώπινη κοινότητα σε μεγάλο βαθμό. Βλέπουμε σήμερα την κοινωνική ζωή μας μέσα από ένα δίκτυο, το οποίο τουλάχιστον στα χαρτιά, έκανε τον Ζάκερμπεργκ έξι (6) φορές δισεκατομμυριούχο."

Ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι εκλέχτηκε Πρόσωπο της Χρονιάς μέσω του Facebook, όπου έγραψε ότι το "Να γίνω Πρόσωπο της Χρονιάς αποτελεί αληθινή τιμή και αναγνώριση για το πως η μικρή μας ομάδα έχτισε κάτι, το οποίο εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων θέλησαν να χρησιμοποιούν για να κάνουν τον κόσμο πιο ανοιχτό. Είμαι χαρούμενος να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας."

Άλλοι υποψήφιοι για "Πρόσωπο της Χρονιάς 2010" ήταν ο Χαμίντ Καρζάι, Πρόεδρος του Αφγανιστάν, οι παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι στη Χιλή, ο Τζούλιαν Ασάντζ (ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks) και το πολιτικό κίνημα Tea Party.Πηγές