Ο Δομινικανός κωμικός Φρέντυ Μπέρας-Γκοΐκο πεθαίνει στην ηλικία των 69 ετών

Από Βικινέα

21 Νοεμβρίου 2010

Φρέντυ Μπέρας-Γκοϊκο (2010)

Ο Δομινικανός κωμικός Φρέντυ Μπέρας-Γκοΐκο πέθανε στην ηλικία των 69 ετών στο Mount Sinai Medical Center της Νέας Υόρκης, τη Πέμπτη, 3 μέρες πριν τα 70ά του γενέθλια. Ο Μπέρας που ξεκίνησε την καριέρα του ως κάμεραμαν την δεκαετία του 1960, ήταν επίσης ηθοποιός και παρουσιαστής. Ως παιδί ο Μπέρας διέφυγε στην Κολομβία με την οικογένειά του λόγω της δικτατορίας του Rafael Trujillo. Στις δεκαετίες του 1950 και του '60 έγινε πολιτικός ακτιβιστής και φυλακίστηκε το 1965. Απέκτησε εθνική φήμη όταν άρχισε να παρουσιάζει ένα εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Στα τριάντα χρόνια διάρκειας αυτής της εκπομπής παρουσίασε τους πιο αξιόλογους μουσικούς της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Λατινικής Αμερικής.

Τιμές αποδόθηκαν στον ηλικιωμένο κωμικό από τον Πρόεδρο της Δομινικανής Δημοκρατίας Λεονέλ Φερνάντες που είπε ότι ο αποθανών πήρε θέση κατά των κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων της χώρας του. Πρόσθεσε επίσης ότι "έκανε έκκληση, με ενεργητικότητα και ακεραιότητα, για την οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας."

Ο γιος του έκανε μια ανακοίνωση μέσα από τη σελίδα του στο Twitter γράφοντας: "Με μεγάλο πόνο σας ανακοινώνω τον θάνατο του πατέρα μου. Απεριόριστες ευχαριστίες εκφράζω σε όλους όσοι έδειξαν αλληλεγγύη αυτές τις μέρες. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη."

Η κηδεία του θα γίνει στην Δομινικανή Δημοκρατία και το σώμα του ήδη έχει επιστρέψει εκεί από τις 20 Νοεμβρίου 2010.
Πηγές