Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Δήμαρχος των νήσων Πίτκαιρν κατηγορείται για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού

Από Βικινέα

9 Δεκεμβρίου 2010

Ανταμστάουν, πρωτεύουσα των Νήσων Πίντκαιρν

Ο Μάικ Ουόρεν, ο δήμαρχος των Νήσων Πίτκαιρν, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κατοχή εικόνων και βίντεο με παιδική πορνογραφία. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για κατοχή είκοσι τον αριθμό απρεπών εικόνων παιδιών καθώς και για κατοχή πέντε πορνογραφικών εικόνων, βίντεο, και εγγράφων που αφορούσαν παιδιά. Ο Ουόρεν συνελήφθη από έναν Νεοζηλανδό αξιωματικό της Αστυνομίας που εδρεύει στο νησί.

Οι Νήσοι Πίτκαιρν, που είναι τόπος κατοικίας για περίπου 50 ανθρώπους, έχουν δει το ένα τρίτο του αντρικού τους πληθυσμού να αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με την παιδική πορνογραφία. Μεγάλες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας είδαν το φως της δημοσιότητας το 2004 και το 2007. Το 2004, έξι άνθρωποι κατηγορήθηκαν με για παράνομες πράξεις κατά ανηλίκων ηλικίας μέχρι και επτά ετών. Τρία χρόνια αργότερα, δύο άντρες κατηγορήθηκαν για μια παρόμοια υπόθεση.

Ο Δήμαρχος Ουόρεν δεν είχε αναμιχθεί στις προηγούμενες δίκες, αλλά μίλησε ενάντια στις κατηγορίες και υπερασπίστηκε τους κατηγορουμένους, ένας εκ των οποίων ήταν ο προηγούμενος Δήμαρχος Στιβ Κρίστιαν. Ο Ουόρεν εξελέγη Δήμαρχος πριν 3 χρόνια και δήλωσε ότι θα «υπερασπίζονταν δυναμικά» τους υπόπτους.Πηγές