Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα βρεθεί εκτός ευρώ και Ευρώπης

Από Βικινέα

2 Ιουλίου 2011

Ο Γκίντο Βεστερβέλε, Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» δήλωσε ότι «η Ελλάδα ούτε κατά διάνοια δεν θα βρεθεί εκτός ευρώ και Ευρώπης. Σκεφτόμουν την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά διερωτώμενος αν μπορεί κανείς να θέλει μια Ευρώπη χωρίς τις κοιτίδες του πολιτισμού της».

Όσον αφορά τη Κυβέρνηση της Ελλάδος, δήλωσε ότι «πήραν τη σωστή απόφαση. Το καλό φάρμακο έχει τις περισσότερες φορές πικρή γεύση». Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι «τους αναγνωρίζω το δικαίωμα της αντίθετης άποψης. Παρόλο αυτά έχω το δικαίωμα να μην αποδεχθώ την άποψη του και να προειδοποιώ για τους κινδύνους που θα προκύψουν σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι μεταρρυθμίσεις».

«Διάφορες δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα ήταν άτοπες και πολλά ελληνικά πανά με λόγια κατά των Γερμανών άφησαν πικρή γεύση. Το χρέος, όμως, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με άλλα χρέη, αλλά μόνο με πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στο τέλος ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας.Πηγές