Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η συναίνεση σχετικά με τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου είναι 'αναπόφευκτη'

Από Βικινέα

25 Δεκεμβρίου 2010

Η σημαία του ΛΟΑΤ

Σε συνέντευξη στο αμερικάνικο τηλεοπτικό σόου Good Morning America χθές, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είπε ότι η συναίνεση σχετικά με το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου είναι "αναπόφευκτη" καθώς η χώρα "εξελίσσεται"

"[Είναι] αναπόφευκτη η εθνική συναίνεση στους γάμους των ομοφυλόφιλων. Πιστεύω ότι η χώρα εξελίσσεται. Και πιστεύω ότι θα δείτε, ξέρετε, το επόμενο θέμα θα η λεγόμενη ΠΤΓ (Διάταγμα Προστασίας του Γάμου)," δήλωσε ο Μπάιντεν.

Τη προηγούμενη μέρα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε νόμο για τη κατάργηση του Don't ask, don't tell (Μη ρωτάς, μη λες). Η κατάργηση, η οποία υπογράφτηκε από τον Ομπάμα τη Πέμπτη, θα επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους και στις λεσβίες να υπηρετούν ελεύθερα στον στρατό. Μια αναφορά του The Pentagon (Πεντάγωνο) νωρίς αυτόν τον μήνα κατέληξε σε συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι στρατιωτικοί δεν πιστεύουν ότι η αλλαγή των κανόνων για την υπηρεσία των ομοφυλόφιλων και των λεσβίων στο στρατό θα επηρεάσει το ηθικό, τη συνοχή της μονάδας ή τη στρατιωτική αποτελεσματικότητα. Η αναφορά καταγράφει ότι μόνο 30% πιστεύουν ότι η αλλαγή του νόμου θα έχει αρνητική επιρροή. Το 'μη ρωτάς, μη λες', το οποίο ήταν σε ισχύ για 17 χρόνια, καταργήθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ το Σάββατο. Ο στρατός θα σταματήσει να εκτελεί αυτή τη πολιτική σε 60 μέρες, αφού το Πεντάγωνο πιστοποιήσει στο Κογκρέσο ότι και ο στρατός είναι έτοιμος να εφαρμόσει τον νέο νόμο.

"Είναι πολύ καλή μέρα," είπε ο Ομπάμα σε πλήθος στρατιωτών και ανώτερων αξιωματικών τη Πέμπτη. "Αυτό το πρωί είμαι περήφανος που υπέγραψα έναν κανόνα, ο οποίος θα φέρει ένα τέλος στο 'μη ρωτάς, μη λες'. Τώρα οι δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί δεν θα αναγκάζονται να ζήσουν στο ψέμα για να υπηρετούν τη χώρα που αγαπούν". Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δε θα "σέρνει τα πόδια της" και θα είναι "δεσμευμένη να εφαρμόσει την αλλαγή γρήγορα και αποτελεσματικά."

Σήμερα, οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμοι σε πέντε (5) πολιτείες των ΗΠΑ - στο Κονέκτικακ, στην Αϊόβα, στη Μασαχουσέτη, στο Νιου Χάμσαϊρ, στο Βερμόντ, συμπεριλαμβανομένου και της Ουάσινγκτον. Το 2008, ο γαμός ατόμων του ιδίου φύλου απαγορέυτηκε στη Καλιφόρνια μετά την έγκριση της Πρότασης 8. Ακυρώθηκε αργότερα από ένα ομοσπονδιακό δικαστή στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος θεώρησε το μέτρο αντισυνταγματικό.Πηγές