Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οκτώ νεκροί σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Σενεγάλη

Από Βικινέα

17 Ιουλίου 2017

Σημαία της Σενεγάλης

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στα πλαίσια του Κυπέλλου Σενεγάλης στο Ντακάρ. Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει μετά το τέλος των καθυστερήσεων του αγώνα, ενώ οι θανάτοι και οι τραυματισμοί σημειώθηκαν στην προσπάθεια των φιλάθλων ν' αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Προς το τέλος των καθυστερήσεων του αγώνα μεταξύ της «US Ouakam» και της «Stade de Mbour» στα πλαίσια του Κυπέλλου Σενεγάλης, οι οπαδοί των δύο ομάδων προέβησαν σε συγκρούσεις, με την Αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά των φιλάθλων. Η κατάσταση ξέφυγε, καθώς οι φίλαθλοι πανικοβλήθηκαν και ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους, μ' αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 49 να τραυματιστούν. Ο Υπουργός Αθλητισμού της Σενεγάλης επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες.

Στο μέρος της συμπλοκής έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρα, προκειμένου να παρέχουν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και στους υπόλοιπους φιλάθλους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αφρικανική χώρα κατηγορείται για έλλειψη μέτρων κατά τη διάρκεια πολυπληθών εκδηλώσεων, καθώς τον Απρίλιο έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι στα πλαίσια θρησκευτικής τελετής. Παράλληλα, τα αιματηρά επεισόδια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες αποτελούν συχνό φαινόμενο σ' ολόκληρη την ήπειρο.
Πηγές