Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι πλούσιοι πρέπει να μοιραστούν τα οικονομικά βάρη είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι

Από Βικινέα

25 Δεκεμβρίου 2010

Εκφωνώντας τον λόγο των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό ναό του Καντέρμπουρι, ο Ρόουαν Ουίλλιαμς είπε ότι η χώρα θα υποφέρει από καχυποψία αν οι πιο ευκατάστατοι δεν "σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί".

Τα σχόλια του αντανακλούσαν τις ανησυχίες και άλλων ηγετών της Εκκλησίας, που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης - καθώς τα αγαθά κατανέμονται άνισα - και τον φόβο τους για κοινωνικές αναταραχές.

Ρόουαν Ντούγκλας Ουίλλιαμς

Ο Αρχιεπίσκοπος Ουίλλιαμς είπε ότι η συνεργασία διαφορετικών τμημάτων της κοινωνίας είναι αναγκαία εάν η Βρεττανία επιθυμεί να ανακάμψει από την οικονομική κρίση και να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη.

Και θα ήταν καλό να σκεφτούμε ότι σε αυτόν τον χρόνο που έρχεται, εμείς ως κοινωνία, ενδέχεται να θελήσουμε να σκεφτούμε προσεκτικά και με φαντασία, γιατί η δια βίου πίστη και η εγκατάλειψη της αμοιβαίας καχυποψίας είναι τόσο μεγάλα δώρα
Ρόουαν Ουίλλιαμς

Αναρωτήθηκε εάν έχει "λογική νομιμοποίησης" η επιμονή στο κόψιμο δημοσίων δαπανών που έχουν αφήσει κάποιους ανθρώπους "σακατεμένους" και "τρομοκρατημένους".

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης στον επερχόμενο βασιλικό γάμο ανάμεσα στον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέϊτ Μίντλετον.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε, "Τον επόμενο χρόνο, θα συμμετάσχουμε στην γιορτή αυτού που ελπίζουμε ότι θα είναι το γεγονός των βασιλικών γάμων. Είναι σίγουρα λόγος χαρμόσυνος για κάθε ζευγάρι, εκτός απο το συγκεκριμένο ζευγάρι, που θα ήθελε να ξεκινήσει την ζωή του με ένα Χριστιανικό γάμο, επειδή οποιοσδήποτε Χριστιανικός γάμος είναι ένα σημάδι ελπίδας. Και θα ήταν καλό να σκεφτούμε ότι σε αυτόν τον χρόνο που έρχεται, εμείς ως κοινωνία, ενδέχεται να θελήσουμε να σκεφτούμε προσεκτικά και με φαντασία, γιατί η δια βίου πίστη και η εγκατάλειψη της αμοιβαίας καχυποψίας είναι τόσο μεγάλα δώρα."Πηγές