Ξεπέρασαν τους 2.000 οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν

Από Βικινέα

23 Αυγούστου 2012

Ο αριθμός Αμερικανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν ξεπέρασε τους 2.000, με περισσότερους από τους μισούς θανάτους να έχουν σημειωθεί τους τελευταίους 27 μήνες.

Η αύξηση του αριθμού των αμερικανικών απωλειών προέκυψε καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε χιλιάδες επιπλέον δυνάμεις στη χώρα για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που μάχονται κατά των εξτρεμιστών.

Οι δυνάμεις αυτές τώρα σταδιακά αποσύρονται μαζί με τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις, καθώς οι Αφγανικές Δυνάμεις Ασφάλειας αναλαμβάνουν τον έλεγχο της χώρας εν όψει της αποχώρησης των μάχιμων ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν μέχρι το 2014.

Ο Αφγανικός Στρατός και η Αστυνομία έχουν υποστεί ακόμα μεγαλύτερες απώλειες από το 2001 που ξεκίνησε ο πόλεμος. Τα στατιστικά στοιχεία που άρχισαν συγκεντρώνονται από το 2007 δείχνουν ότι περισσότερα από 6.5 χιλιάδες μέλη των αφγανικών υπηρεσιών ασφάλειας έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι και πάνω από 13.000 πολίτες του Αφγανιστάν έχουν επίσης χάσει την ζωή τους συνεπεία της ένοπλης διαμάχης στη χώρα.Πηγές