Νεκρός ο Πρόεδρος της Αμπχαζίας

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

30 Μαΐου 2011

Ο Σεργκέι Μπαγκάπς

Ο Σεργκέι Μπαγκάπς, Πρόεδρος της μη επίσημα αναγνωρισμένης Αμπχαζίας από το 2005 έως το 2008 (ήταν και Πρωθυπουργός της μη επίσημα αναγνωρισμένης Αμπχαζίας από το 1997 έως το 1999) και Πρόεδρος της ανεξάρτητης Αμπχαζίας από το 2009 έως σήμερα, πέθανε χθες στο 88ο νοσοκομείο της Μόσχας, σε ηλικία 63 ετών.

Ο Κριστιάν Μπζανία δήλωσε ότι «ο Σεργκέι Μπαγκάπς πέθανε εξαιτίας καρκίνου στο συκώτι και βρισκόταν στη Μόσχα για εγχείρηση. Μετά την εγχείρηση, η κατάσταση του ήταν ικανοποιητική. Αλλά, το βράδυ η κατάσταση του χειροτέρεψε. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν, αλλά η ασθένεια του επηρέασε και άλλα όργανα».

Ο Σεργκέι Μπαγκάπς θα ταφεί στο Σουχούμ, στο χωριό Ντζγκερντά, όπου βρίσκεται ο τάφος των γονιών του. Το μνημόσυνο θα γίνει σήμερα στη Μόσχα, με τη παρουσία του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικοί θεωρούν ότι τη θέση του Προέδρου της Αμπχαζίας μπορούν να λάβουν τρείς υποψήφιοι: ο Αλεξάντερ Ανκβάμπα, ο Πρωθυπουργός της Αμπχαζίας, Σεργκέι Σαμπού και ο Αντιπρόεδρος της Αμπχαζίας, Ραούλ Χαντζίμπου.Πηγές

Bookmark-new.svg